Japonský pepř Sansho

 

Japonský pepř Sancho no Kona patří k nejstarším asijským koření. Jsou to sušené zelené tobolky a je odlišný od pepře, kterého známe. 

Dostupnost Skladem (2 ks)
185 Kč
   
Kód produktu 970
Kategorie Ostatní suroviny
 

 

Pepř má výraznou a aromatickou chuť. Používáme proto jen malé množství rozemlté v mlýnku nebo hmoždíři. Skvěle se hodí pro japonské a asijské recepty, převážně na drůbeží a rybí maso, také na dochucení nudlí či miso polévky. 

Náš tip: zkuste využít na ryby, které tepelně připravujete na sushi. Např. tunáka nakrájejte na větší nudlličky, lehce opražte na pánvi na oleji. Na konci dochuťte solí a japonským pepřem. Takto upraveného tuňáka nechejte vychladnout na použijte jako náplň do maki, temaki nebo gunkan sushi. Vhodný v kombinaci s majonézou. 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.