Tip Efekt lupa
 

Řasa WAKAME 50g

 

Zelená řasa Wakame je tradiční japonskou surovinou s využitím jak v japonské kuchyni tak i medicíně. Díky velkému obsahu živin je vhodná pro speciální diety. Používá se při přípravě polévky Miso nebo zeleninového salátu Wakame. 

Dostupnost Na dotaz
72 Kč
Kód produktu 000107
Kategorie Řasy
Položka byla vyprodána...
 

Japonská řasa WAKAME - 50g            


Tradiční japonská surovina pro zdraví...

Máte rádi saláty? Nebo chcete vyzkoušet tradiční japonskou polévku MISO? Japonská řasa Wakame je tradiční japonskou surovinou pro přípravu zeleninových polévek a  čerstvých salátů. Wakame je velmi výživná, bohatá na vápník, hořčík, jód a vlákninu. Obsahuje množství vitamínů jako například A, C.

Medicínské užití

V japonské medicíně se používá řasa Wakame pro čištění krve, při srdečních chorobách. Posiluje činost jater a koriguje krevní tlak. Je vhodná i při speciálních dietách jako zdroj kvalitních živin.  

Použití

Chystáte se na přípravu japonské polévky MISO, pak do ní přidejte 1 lžičku řasy Wakame. Chcete-li si připravit salát, doporučujeme namočit řasu na 5-10 minut do studené vody. 

Skladování a Složení

Skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě. Nevystavujte přímému slunci. Obal obsahuje silikagel - ten nejíst!

Hmotnost: 50g

Vyrobeno: Jižní Korea

 

Recept na WAKAME SALÁT

Na 6 porcí potřebujete:

  • 25g sušených řas wakame 
  • 1 okurka 
  • 1 rajče
  • ledový salát 
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • bílý pražený sezam
  • Dresink: 2 lžíčky hořčice (ideálně japonské, může být i dijonská) 
  • 100g cukru krystal
  • 40ml rýžového octu 8%
  • 40ml japonské sojové omáčky Kikkoman

Nejprve si namočte na 10 min. wakame do studené vody. Do hořčice přilévejte ocet a míchejte, pak přidejte sojovou omáčku a cukr. Míchejte do pěny. Sceďte řasy, vymačkejte vodu, nakrájejte rajče a okurek a ledový salát natrhejte rukama. Připravenou zeleninu dejte do misky, přidejte dresink a polijte sezamovým olejem a promíchejte. Posypejte bílým sezamem. 

salát wakame

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: