Křen v prášku 100g

 

Křen neodmyslitelně patří do japonské kuchyně. Je to pálivý japonský křen rostoucí ne březích horských japonských řek. Používá se jako ostré dochucovadlo do japonských pokrmů, například na sushi, do polévek, na nudle, masitá jídla či dochucení mořských plodů. Nyní ve formě prášku ve znovu uzaviratelném balení. V Japonsku se podává přímo nastrouhaný zelený křen wasabi. Tento je v práškové podobě, ale ve výsledku je velmi podobný. 

Dostupnost Skladem (10 ks)
80 Kč
   
Kód produktu 000211
Kategorie Wasabi, křen
 

zelený křenový Přášek - 100g 


Na jazyku polechtá v hrdle zahřeje...

Japonský křen je opravdu hojně používanou surovinou, respektive dochucovadlem v japonské kuchyni. Vyznačuje se typicky nazelenalou barvou a chuťově je velice aromatický a pálivý. Uroveň pálivosti se pokaždé liší a především každý z nás je na pálivost jinak citlivý. Pálivost není nijak přehnaná, ba naopak pokud si jej vychutnáte s čerstvě připraveným sushi, nebo si jej přidáte do nudlí, jen něžně dokrestlí celkouvou chuť Vašehou porkmu. 

Smícháním s trochou vody, Vám vznikne pěkně ostrá kašička, kterou můžete použít například na nudle místo pesta, nebo na rybu či potřít s ní rýři připravenou na řase nori před jejím zamotáním do stavu hotového sushi.

Křen je zdrojem vlákniny, vitamínu C a draslíku. Neutralizuje jedy a podporuje trávení. Pokud jej použijete na rybu, zbavíte ji typického zápachu rybiny.

Je rovněž prevencí proti vzniku zubního kazu a plaku.


wasabi

Hmotnost: 100g

Skladujte v suchu a temnu. 

Složení: křen, hořčice v prášku, vitamin C (kyselina askorbová E330), barvivo: E 102. E133 (může mít vliv na aktivitu a pozornost dětí).
 

Alergeny zvýrazněny.  

 

Vyrobeno: Čína

 

 

NUTRIČNÍ HODNOTY VE 100G:

energie1353kJ/324kcal

tuk 5,3g... z toho nasycené mastné kyseliny 0g

sacharidy 56g...z toho cukry 0g

bílkoviny 11,2g

sůl 0g,

vitamin C 4,8mg (6%DDD)

 

Hmotnost: 100 g

VYROBENO V: Čína

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.