Miso pasta 500gZpět na výběr

Miso pasta 500g
Dostupnost:skladem
Cena bez DPH: 81 Kč
Cena:93 Kč
počet ks

Popis produktu

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Žluté, středně silné, slané koření je nejčastěji používáno při přípravě typické japonské miso polévky a k dochucení dalších polévek, k přípravě omáček, dochucení restovaných jídel, těstovin, do marinád, dresinků apod. 


Obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální aminokyseliny, vitamíny, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12.  Miso prospěšně alkalizuje krev. Také slouží k povzbuzení životní síly, podporuje látkovou výměnu, vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách, rozpouští v krvi cholesterol, cévy jsou pak pružnější, je velkou pomocí při předcházení arterioskleróze nebo vysokému krevnímu tlaku, zmírňuje důsledky kouření, konzumace alkoholu a radioaktivního záření, pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.


Přidáváme již do téměř hotového pokrmu, abysme již nevařili a nepřipravili pokrm o výživné látky z miso pasty. 

Toto dochucovadlo můžeme uchovávat až po dobu několika měsíců. Jakmile však již jednou otevřeme jeho balení, musíme ho držet v lednici nebo na jiném chladném místě.


Složení: voda, sója, pšenice, sůl, kvašená sója, rýžové víno, pražená sója.



Vyrobeno v: J.Korea


Japonská kachní játra


300 g kachních jater, 50 ml saké, 50 ml mirinu, 20 g řasy kombu, 100 g miso pasta, 15 g cukru, pepř, sůl, sladká hrubozrnná hořčice, batáty (sladké brambory)


Saké a mirin asi 3 minuty povaříme, vmícháme pasta miso a cukr, povaříme a přidáme hrubozrnnou hořčici a půl lžíce vody, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Kachní játra nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, opepříme čerstvým pepřem, osolíme a na suché rozpálené pánvi opečeme z obou stran, aby byly uvnitř růžové. Bataty nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na rozpáleném oleji do křupavá. Ze sladkých brambor připravíme pyré, osolíme, opepříme a pře pasírujeme přes sítko. Na pyré poklademe kachní játra a přelijeme omáčkou miso.






 

Zpět na výběr

Alternativní zboží

Extrémně pálivá wasabi pasta.
70 Kč
Používá se k přípravě mas, zeleniny, nudlí.
110 Kč
Sladká omáčka a marináda teriyaki prvotřídní značky Kikkoman.
110 Kč
Sushi