Rýže jasmínová LOTUS 1kg

 

Dlouhozrná jasmínová rýže, je mnohem chutnější než bežná sáčková rýže a opravdu se vyplatí věnovat její přípravě trochu času. Díky její skvělé chuti je velmi vyhledáváná a v thajské, japonské i čínské kuchyni nepostradatelná. Ať už chcete rýži k masu, rybě nebo do rizota či na pilaf je jasmínová rýže ta pravá.

 

Dostupnost Skladem (> 10 ks)
69 Kč
   
Kód produktu 000119
Kategorie Rýže
 

Jasmínová rýže - Lotus 1kg


Neobyčejná rýže s výtečnou chutí

Jasmínová rýže je velmi bohatá na škrob, potřebné vitamíny a minerály. Její chuť je výrazná s voňavým nádechem jasmínu. Typem je to dlouhozrná rýže s vysokou lepivostí. Vhodná pro přípravu tradičních asijských pokrmů a dezertů. Rýži si můžete dochutit octem, nebo ji na cibulce orestovat a poté v osolené vodě uvařit do měka.

Má prokazatelný vliv na snižování cholesterolu v krvi.

Příprava

Vařením:

Rýži důkladně propereme ve studené vodě. V poměru na 1 šálek rýže přidáme 1,2 šálku vody, osolíme. Přivedeme k varu, vaříme cca 20 minut. Po uvaření je jasmínová rýže lehce slepená ale křehká a nadýchaná. 

Na pánvi:

Příprava na otevřené pánvi: 225g thajské jasmínové rýže, 1l vody

1. Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou, pak ji necháme odkapat

2. Vodu přivedeme k varu, přidáme rýži, jednou zamícháme a zmírníme plamen na střední var

3. Vaříme 8-10 minut, dokud rýže nezměkne

4. Scedíme a před podáváním vidličkou lehce načechráme.

Vstřebáváním:

Příprava formou vstřebávání: 225g thajské jasmínové rýže, 4,4 dl vody

1. Rýži vypereme v cedníku pod studenou tekoucí vodou

2. Vodu i s rýží přivedeme k varu, jednou zamícháme a přikryjeme poklicí

3. Plamen stáhneme na minimum a vaříme 10 minut, pak necháme mimo plamen 5 minut odpočinout

4. Lehce vidličkou rýži načechráme a ihned podáváme.

 

Skladování a složení

Hmotnost: 250g

Skladujte v suchu a temnu. 

Vyrobeno: Thajsko

  

Skvělý recept s jasmínovou rýží

Smažená jasmínová rýže s krevetami a ananasem

Ingradience:

  • 400 g uvařené jasmínové rýže
  • 2 zelené cibulky
  • 3 vejce
  • 100 g konzervovaného ananasu
  • 200 g vykostěných kuřecích stehen
  • 50 g vařených malých krevetek zmražených (nebo konzervovaných)
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky Kikkoman
  • 1 lžíce  rýžového vína (Mirin)

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je ve woku na rozpáleném oleji dozlatova.

Přidáme krevetky, ananas, sójovou omáčku a víno. Sejmeme z woku a udržujeme na teple.

Do wok pánve dáme trochu oleje, rozpálíme ho, nalijeme rozšlehaná vejce s najemno pokrájenou cibulkou a upečeme omeletu, kterou hůlkami či měchačkou roztrháme. Přidáme rýži a směs krevetek s masem a pořádně promícháme.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.