Tip Efekt lupa
 

Ocet rýžový 500ml

 

Rýžový ocet je základní ingredience na sushi. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže. Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem. 

Dostupnost Skladem (> 10 ks)
75 Kč
   
Kód produktu 000138
Kategorie Rýžový ocet
 

Rýžový ocet - Balení 500ml


Správně ochucená rýže je alfa i omega sushi receptur

Rýžový ocet je základní ingredience na sushi. V podstatě slouží ke správnému dochucení rýže. Ta musí mít vyváženou lehce kyselou a jemně nasládlou chuť. Té docílíte tak, že po jejím uvaření rýži pozvolna prochladíme mícháním, necháme ji chvilku odležet a poté ji dochutíme připraveným rýžovým octem. Ocet si můžete dochutit dle libosti a to i dopředu. 

Je navíc jemnější než klasický ocet díky čemuž má i mnoho výživných látek a dezinfekční účinky. Kyselost: 6,2%.  

Tip - Potřebujete:

  • 500ml octa
  • 350g cukru krupice
  • 70g soli

Vše zahřejeme v hrnci, aby se důkladně všechny suroviny smíchaly. Necháme úplně vychladnout a pak skladujeme v lednici či spíži. Před každým použitím je třeba protřebat. 

Takto ochucený ocet můžete použít i jako zálivku na salát nebo právě na dochucení rýže. Na salátovou zálivku jej ale ještě raději nařeďte.

Pro dochucení sushi rýže doporučujeme dát takto připraveného nálevu min. 1/10 z množství vody, ve kterém se rýže vařila. Např. 1 kg sushi rýže uvaříte v 1,2 l vody a dochutíte min. 120ml ochuceného octa. 

Skladování 

Hmotnost: 500ml

Skladujte v suchu a temnu. 

Vyrobeno: Jižní korea

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: