Tip Efekt lupa
 

Sójová omáčka Kikkoman 1l less salt

 

Ochutnejte pravou přírodní japonskou sójovou omáčku Kikkoman se sníženým obsahem soli o 43%. Díky pomalé a čistě přírodní fermentaci je zajištěna nejvyšší jakkost s ohledem na tu nejlepší chuť. Praktické a cenově velmi výhodné 1l balení. Pozor neobsahuje přidaný glutamát ani éčka!

Dostupnost Skladem (> 10 ks)
230 Kč
   
Kód produktu 000172
Značka Kikkoman
Kategorie Sójová omáčka
 

SÓjová omáčka KIKKOMAN - 1L kikkoman


Pro umocnění chuti z každého kousku

Každý kousek sushi namočený do sójové omáčky Kikkoman vytvoří ve vašich ústech fenomenální chuť. Sushi a sójová omáčka k sobě patří jako oceán a ryby. Stejně tak záleží především na její vysoké kvalitě, protože jedině tak Vám bude zprostředkována naprosto dokonalá chuť. Sójová omáčka Kikkoman je jednou z těch nejkvalitnějších. Čistě přírodní fermentace rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice probíhá pomalu a trvá několik měsíců, což je po mnohých stránkách zárukou té nejvyšší jakkosti.

Má světlehnědou barvu a přijemnou silně aromatickou vůni.

Použití 

  • Jako omáčka k sushi
  • Dochucovadlo do polévek, omáček, na těstoviny, rýži
  • Na marinování masa a k přípravě minutek

Skladování 

Objem: 1000ml

Složení: voda, sójové boby, pšenice, sůl, alkohol

Skladujte v suchu a temnu. 

Vyrobeno: Holandsko

Kachna na pomerančích 

TIP NA SKVĚLÝ RECEPT 

Voňavá kachna na pomerančích

1 mladá kachna, (asi dvoukilová),

100 ml slunečnicového oleje,

3 pomeranče, (chemicky neošetřené),

1 cibule, 1 lžíce nerafinovaného cukru,

4 lžíce pomerančové marmelády,

300 ml bílého vína, 500 ml drůbežího vývaru,

4 lžíce sójové omáčky Kikkoman,

sůl, mletý bílý pepř


Kachnu opláchněte a osušte. Nasekejte na porce, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, pomeranče oloupejte a rozdělte na dílky, odstraňte i bílou kůru a překrájejte. Kůru z jednoho pomeranče oškrábejte škrabkou a také nakrájejte nadrobno.


V pekáči rozehřejte olej, na který přidejte cibulku, nechte zesklovatět a přidejte cukr, kůru, vývar, víno, sójovou omáčku. Provařte a kachnu vložte kůží dolů. Přiklopte a dejte do trouby, pečte při 160 stupních asi 40 minut. Pak kachnu obraťte a přiklopenou pečte ještě dalších 40 minut. Průběžně kontrolujte, přelévejte výpekem a podlévejte vývarem. Nakonec štávu slijte.


Kachnu přendejte na plech a dopečte při 180 stupních dozlatova. Do šťávy přidejte pomeranče, marmeládu a provařte. Dochuťte solí, pepřem, případně chilli. Můžete přecedit nebo ponechat s kousky pomerančů.


Pokrm podávejte s rýží nebo malými brambůrky.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.